Китай прагне включити валюти emerging markets до структури валютних резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай прагне включити валюти emerging markets до структури валютних резервів

Валюта
475
Китай прагне розширити структуру золотовалютних резервів за рахунок включення валют інших країн з економікою, що розвивається, слідуючи загальній тенденції центробанків світу на диверсифікацію вкладень і зниження ризиків, повідомляє агентство Bloomberg.
"Ми можемо диверсифікувати частину золотовалютних резервів і розглядаємо для цих цілей у тому числі деякі країни з економікою, що розвивається. Збільшення активів дозволяє перехід до ризикованіших,, але і до більш прибуткових інвестиційних інструментів", - заявив глава Народного банку Китаю (виконує в країні функції центробанку, - ред.) Чжоу Сяочуань.
Зокрема, Китай майже потроїв вкладення в державні облігації Південної Кореї в січні-вересні 2010 року, довівши їх до 5,15 трлн південнокорейських вон ($4,6 млрд).
Бажання центробанків світу диверсифікувати портфелі за рахунок emerging markets пояснюється слабкістю економіки, що зберігається, в США і Європі. За прогнозом Міжнародного валютного фонду, ВВП країн, що розвиваються, зросте на 6,4% в 2011 році в порівнянні з 2,2% для розвинених країн.
"Уряд Китаю можна вважати одним із найкмітливіших у світі. Якщо узяти фундаментальні показники багатьох emerging markets, вони виявляться істотно кращими, ніж в розвинених країн. Кому при такому стані речей потрібні долари США?" - зазначив інвестиційний менеджер Aberdeen Asset Management Plc Кенет Акінтеве.
Валюти країн, що розвиваються, подорожчали за минулий місяць відносно долара: індійська рупія додала 4,7%, бразильський реал - 3,3%, китайський юань - 1,7%, південнокорейська вона - 4,2%, мексиканський песо - 4,8%.
Золотовалютні резерви Китаю зросли до кінця червня до $2,5 трлн. Китай є найбільшим кредитором США - за станом на 31 серпня йому належать US Treasuries на $846,7 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас