Росія та Монголія домовились про врегулювання боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія та Монголія домовились про врегулювання боргу

Казна та Політика
256
Росія і Монголія підписали меморандум про врегулювання монгольського боргу перед Росією, повідомив заступник міністра фінансів Росії Дмитро Панкін журналістам в кулуарах осінньої сесії Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні.
"У нас підписаний меморандум з ними про врегулювання боргових питань, угоди доки немає, але меморандум підписаний. Меморандум Кудрін підписав до від'їзду до Вашингтона, але це меморандум про загальні принципи, що ми йдемо на врегулювання", - сказав заступник міністра.
Росія добивається врегулювання боргу Монголії обсягом приблизно $180 млн. Борг утворився вже в пострадянський період: Росія надала Монголії кредит на оплату участі монгольської сторони в спільному підприємстві "Монголросцветмет". Сума, що залишилася, в $180 млн складає близько 2% боргу Монголії перед Росією, велика частина якого - 98% - була списана ще в 2003 році. Монгольська сторона пропонувала списати і частину, що залишилася, проте Росія вважає, що отримуючи прибуток від участі в "Монголросцветмете", Монголія може виплатити цей борг.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас