Бродський: В Україні вартість документів суворої звітності становить близько 8 млрд грн на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський: В Україні вартість документів суворої звітності становить близько 8 млрд грн на рік

Казна та Політика
457
В Україні вартість документів суворої звітності становить близько 8 млрд грн на рік. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив голова Держкомпідприємництва України Михайло Бродський.
"За моїми оцінками, вартість документів суворої звітності, захисних знаків і т.д. в рік становить близько 8 млрд грн! Це не збори, це - побори! І велика частина цих грошей йде не в бюджет, а на рахунки фізичних осіб, які проживають за кордоном і сплачують податки не в Україні ", - заявив Бродський.
На його думку, одним з ключових чинників високої вартості бланків для різних документів є необхідність використання голографічних знаків.
Він підкреслив, що вже направив керівництву країни лист з пропозицією про скасування зайвих голографічних захисних елементів.
"Я направив Президенту листа, в якому змалював ситуацію і запропонував скасувати голографічний захист паперового документообігу у більшості сфер, де в цьому немає ніякої необхідності", - підкреслив Бродський.
"Навіть у Міністерстві аграрної політики ... для корів зробили спеціальні захищені паспорти! Марки наклеїли навіть на складські квитанції на зберігання зерна. І так по всім міністерствам і відомствам", - повідомив глава Держкомпідприємництва.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас