США знову закликали Китай не стримувати курс юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США знову закликали Китай не стримувати курс юаня

Валюта
355
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер знову закликав КНР перестати стримувати зростання курсу юаня відносно інших валют, передає агентство Associated Press.
За словами Гайтнера, який виступав на зустрічі Міжнародного валютного фонду (МВФ) у Вашингтоні, орієнтовані на експорт країни повинні змінити свою валютну політику - інакше глобальне економічне зростання сповільниться.
Як відзначив глава Мінфіну США, найбільші економіки, що розвиваються, повинні дотримуватися гнучкішої і орієнтованої на ринок валютної політики.
Кількома днями раніше прем'єр Держради КНР Вень Цзябао призвав країни Європи припинити чинити тиск на Пекін щодо курсу юаня. За словами Цзябао, примушення ревальвувати китайську валюту приведе до "катастрофи для всього світу". Прем'єр пояснив, що швидке зростання юаня може привести до соціальних хвилювань в Китаї. При цьому він додав, що соціальні і економічні потрясіння в Китаї неминуче вплинуть на світову економіку. Цзябао також відзначив руйнівний вплив на діяльність китайських компаній, які працюють на експорт, таких заходів, як введення додаткових податків на китайські товари, якими загрожує конгрес США.
Країни єврозони закликають Китай не стримувати зростання юаня, оскільки його слабка позиція перешкоджає відновленню світової економіки, будучи однією з причин дефіциту торгового балансу США і деяких європейських країн. Саме цього довгий час добивається від Пекіна Вашингтон. За оцінками американських законодавців, вартість юаня в доларах повинна бути вище на 40%.
Занижений курс китайської валюти робить китайські товари дешевшими і, як наслідок, більш конкурентоздатними в США, а американські товари, навпаки, дорожчими і менш конкурентоздатними в КНР. З цієї причини в кінці вересня 2010р. конгрес США схвалив заходи, що дозволяють Вашингтону вводити торгові санкції проти Китаю і інших країн, що маніпулюють валютними курсами, щоб добитися ринкової переваги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас