Повноцінне кредитування повернеться в Україну у 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повноцінне кредитування повернеться в Україну у 2012 році

Кредит&Депозит
488
Відновлення повноцінного кредитування в Україні очікується в 2012 році. Таку думку "Дзеркалу тижня" висловив голова правління "Райффайзен Банк Аваль" Володимир Лавренчук.
"На мою думку, цього року резерви під проблемні кредити ще зростатимуть, але вже зовсім не такими темпами, як торік. Банки вже пройшли дві хвилі реструктуризації кредитів, і ми бачимо, що фінансове становище у людей не швидко, але покращується. Крім того, в банків зростає операційний прибуток", - сказав банкір.
На його думку, за підсумками 2010 року більшості зарубіжних фінансових установ, які адекватно відображали свої резерви, удасться формувати їх не за рахунок капіталу, а за рахунок частини отриманого прибутку.
"Втім, я не виключаю, що деякі банки збільшуватимуть власний капітал на вимогу материнських структур, до яких тепер застосовуються стандарти банківського нагляду "Базель III". Виходячи з практики міжнародних фінансових груп, головні банки завжди застосовують загальні стандарти роботи у всіх країнах своєї присутності. Значить, капітальна база дочірніх банків буде приведена у відповідність з останніми світовими нормами, які на практиці стають все жорсткішими українських", - зазначив Лавренчук.
Він передбачає, що розформування резервів банків почнеться вже в 2012 році, і, відповідно, в банків буде серйозна база для старту із завоювання ринку. "Якщо до цього моменту ситуація з курсом і інфляцією остаточно стабілізується, банки, що адекватно сформували резерви і володіють достатнім запасом капіталу і вільних коштів, знову гратимуть першу скрипку на кредитному ринку", - підкреслив голова правління банку.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас