Радник Обами: Дані із безробіття говорять про важливість заходів із відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник Обами: Дані із безробіття говорять про важливість заходів із відновлення економіки

Казна та Політика
243
Про необхідність продовжувати приймати заходи із відновлення економіки після кризи свідчать не дані із рівня безробіття у США , заявив глава групи економічних радників президента США Остан Гулсбі, який нещодавно змінив на цій посаді Крістіну Ромер.
Безробіття у США у вересні, як свідчать дані Бюро статистики Міністерства праці країни, збереглася на рівні серпня - 9,6%, тоді як кількість робочих місць в несільскогосподарських галузях економіки зменшилося на 95 тис. Кількість безробітних в Америці за підсумками вересня не змінилась, склавши 14,8 млн осіб. Кількість робочих місць в приватному секторі збільшилася у вересні на 64 тис.
"Збільшення кількості робочих місць в приватному секторі є ще одним доказом продовження відновлення економіки, але ми повинні більше робити для того, щоб економіка повернулася на шлях стабільного економічного зростання", - говориться в заяві Гулсбі, опублікованій на сайті групи економічних радників президента США.
Він також підкреслив, як відзначала і його попередниця у всіх своїх заявах по рівень безробіття, що дуже великого значення статистичним даним надавати не слід, оскільки вони дуже мінливі і не завжди чітко відображають дійсність. "Замість цього ми повинні продовжувати наші зусилля зі зміцнення надійного економічного зростання, яке сприяє появі нових робочих місць. Президент продовжує працювати зі своєю економічною командою і продовжить роботу з конгресом, коли законодавці повернуться до розгляду пакету заходів із прискорення відновлення економіки", - зазначив радник.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас