Експерти: Країни світу не ведуть валютних воєн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Країни світу не ведуть валютних воєн

Валюта
284
Країни світу не ведуть валютних воєн, вважають аналітики, які взяли участь у конференції Bloomberg з валютних ринків, спростувавши заяву фінансового міністра Бразилії Гвідо Мантегі.
Як повідомляє агентство Bloomberg, країни з економікою, що розвивається, по всьому світу збільшили обсяг закупівлі доларів США і зробили інші заходи, аби уникнути зміцнення курсів своєї нацвалюти.
Наприкінці вересня Г.Мантега заявив, що міжнародна валютна війна вже почалася, і уряди країн по всьому світу прагнуть знизити вартість своєї нацвалюти, аби підвищити конкурентоспроможність економіки і експорту. Бразилія на цьому тижні підвищила податок на приплив іноземного капіталу в активи з фіксованою прибутковістю до 4%.
"В даний час це не війна. Я б проводив відмінність між прямими інтервенціями і випадками, коли країни намагаються уповільнити темпи зростання основних показників", - зазначив аналітик компанії найбільшого фонду облігацій світу PIMCO Річард Кларіда.
"Emerging markets завжди намагалися управляти своїми валютами", - стверджує засновник і портфельний менеджер Grant Capital Partners Стівен Дунейер.
В серпні-вересні центральні банки Японії, Південної Кореї і Тайваню провели інтервенції на валютних ринках з метою запобігти подальшому зміцненню нацвалюти. Китай продовжує стримувати зростання юаня, не дивлячись на запеклі протести з боку США, а представники низки країн - від Сингапуру до Колумбії - попередили про негативні наслідки підвищення валютних курсів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас