Путін: Німецькі компанії цікавляться "Південним потоком" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Німецькі компанії цікавляться "Південним потоком"

Енергетика
109
Німецькі компанії цікавляться участю в газотранспортному проекті "Південний потік", заявив на зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"Я знаю, що деякі крупні європейські компанії, які раніше не входили в цей проект, вже виявляють до нього велику цікавість. І якщо вони увійдуть до цього проекту, він стане у прямому розумінні цього слова міжнародним, загальноєвропейським. Там вже у нас італійські фірми, французькі, тепер уже німецькі виявляють цікавість", - заявив російський прем'єр.
Зі свого боку О.Міллер сказав: "Ми бачимо інтерес до проекту нових учасників, наших традиційних партнерів, зокрема, з боку німецьких компаній".
Раніше повідомлялося, що давній партнер "Газпрому" - BASF - почав з "Газпромом" переговори про участь у "Південному потоці".
Поки в проекті будівництва морського газопроводу через Чорне море в "Газпрому" один партнер - італійська Eni. Ведуться переговори про участь в проекті французької EDF.
Прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков в п'ятницю під час аудіо-конференції для журналістів сказав, що в ході візиту до Росії прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі обговорюватиметься у тому числі і структура партнерства. Д.Пєсков відмовився уточнити назву цієї німецької компанії.
"Без сумніви, якщо з'являться учасники з інших країн, то південний проект стане ще більш панєвропейським проектом. Ми бачимо, зокрема, інтерес до проекту з боку Румунії. Зовсім недавно група фахівців "Газпрому" була в цій країні і вивчала додаткові варіанти прокладання газопроводу через територію Румунії. В цілому робота над проектом йде суворо за графіком. Ми готові будемо почати будівництво в 2013 році і подати газ по "Південному потоку" для наших споживачів в кінці 2015 року", - додав Міллер на зустрічі із В.Путіним.
О.Міллер сказав: "Газпром" закінчив інженерні і рекогносцирувальні роботи, завершена розробка техніко-економічного обґрунтування морської ділянки. Національні прокладки ТЕО через країни-транзитери будуть завершені протягом декількох найближчих місяців".
В.Путін також заявив, що в іншому міжнародному проект "Газпром" - "Північний потік" - "все у повному порядку рухається вперед".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас