Фіни поскаржились Азарову на проблеми з ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіни поскаржились Азарову на проблеми з ПДВ

174
Прем'єр-міністр Фінляндії Марі Ківініємі відзначає негативний вплив заборгованості із відшкодування податку на додану вартість на бажання фінських компаній працювати в Україні. Про це вона сказала на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.
"Ми це питання (заборгованість із ПДВ) обговорювали, і це робить негативний вплив на бажання і готовність фінського бізнесу виходити на український ринок", - повідомила Кивініємі.
Вона підкреслила важливість усунення цієї проблеми для збільшення бізнес-активності між двома країнами.
Ківінієми також зазначила, що ця проблема має бути вирішена і для українських компаній.
У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що після приходу нового уряду заборгованість із ПДВ зменшилась у 10 разів і пообіцяв, що до 2011 року буде ліквідована взагалі.
Він також висловив сподівання, що фінська колега розуміє, як українській стороні було важко вирішити цю проблему в умовах виходу з кризи.
Нагадаємо, що Азаров перебуває з офіційним візитом у Фінляндії.
Кабінет міністрів планує розрахуватися з боргами із відшкодування ПДВ до листопада.
В інформації посольства України у Фінляндії, підготовленій для журналістів, проблема повернення ПДВ фінським компаніям, що працюють в Україні, названа однією з основних в україно-фінських економічних відносин.
Це питання порушувалось під час візиту до України президента Фінляндії Тарьі Халоннен 13-14 травня 2009 року.
Водночас, за даними посольства, питання повною мірою до цих пір не вирішене і фінським компаніям компенсована лише незначна сума заборгованості.
Зокрема, йдеться про повернення ПДВ фінським компаніям "Конекрейнс Україна" і "Санітек" (спільне підприємство "Будфарфор").
За даними посольства, за станом на 18 червня заборгованість із ПДВ "Будфарфор" складає 30 мільйонів гривень, "Конекрейнс Україна" - 13,5 мільйона гривень, "Запоріжкран" - 6,5 мільйона гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас