Олександр Медвєдєв: "Газпром" планує отримати доступ до кінцевого українського споживача газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олександр Медвєдєв: "Газпром" планує отримати доступ до кінцевого українського споживача газу

Енергетика
386
ВАТ "Газпром" допускає можливість внесення до структури СП "Газпрому" і НАК "Нафтогаз Україні" розподільних мереж з метою маркетування газу кінцевому українському споживачу.
Про це в інтерв'ю журналу "Власть денег" заявив заступник голови ВАТ "Газпром" Олександр Медвєдєв.
"До структури СП входитимуть і активи видобутків, і газотранспортні. Я не відкидаю, що з українського боку можуть закладатися і розподільні, маркетингові мережі", - заявив заступник голови "Газпрому".
За його словами отримання доступу до кінцевого споживача вписується в загальну стратегію розвитку компанії. " Ми це робимо практично у всіх країнах Європи. Ми уміємо це робити, і робимо це добре", - відзначив Медвєдєв.
Нагадаємо, що 28 травня голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер за підсумками зустрічі в Москві з міністром палива і енергетики України Юрієм Бойком повідомив, що спільне підприємство "Газпрому" і "Нафтогазу" на першому етапі може бути створене на паритетних основах. 25 червня Міллер заявив, що "Газпром" готовий внести до спільного підприємства з "Нафтогаз Україна" родовище із запасами 1 трлн. куб. м газу.
В кінці серпня цього року в Москві почався новий раунд переговорів про створення спільного підприємства ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України". Міністр палива і енергетики Юрій Бойко заявив, що Україна готова внести до СП всю газотранспортну систему і площу Паласа на шельфі Чорного моря.
За матеріалами:
Власть денег
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас