Львівську ТЕЗ-1 відключили від газу за борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівську ТЕЗ-1 відключили від газу за борги

Енергетика
193
Львівську ТЕЦ-1 в середу відключили від газопостачання, повідомила прес-служба Львівської міської ради. Причиною відключення від газопостачання об'єктів ЛГКП "Львівтеплоенерго" стала заборгованість за спожитий природний газ.
ДК "Газ України" висунула вимога на 100% розрахуватися за спожитий природний газ. За інформацією міськради, рівень розрахунків "Львівтеплоенерго" складає приблизно 88%.
Для врегулювання ситуації з газопостачанням заступник міського голови і керівництво ЛГКП "Львівтеплоенерго" і "Залізничноготеплоенерго" зараз перебувають у Києві, в ДК "Газ України", говориться в повідомленні.
Тепловики зазначають, що заборгованість ЛГКП "Львівтеплоенерго" перед газівниками близько 34,4 мільйонів гривень. В той же час борги споживачів перед підприємством лише за минулий опалювальний сезон складають майже 40 мільйонів гривень. У зв'язку з цим теплові підприємства звертаються до споживачів з проханням виплатити заборгованість.
"Газ України", дочірня компанія НАК "Нафтогаз Україні", торгує природним газом з ресурсів державного холдингу. Газотрейдер постачає підприємствам теплоенергетики газ імпортного походження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас