Бюджет Латвії недолічився третини податкових надходжень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Латвії недолічився третини податкових надходжень

Казна та Політика
202
Бюджет Латвії за останні три роки недолічився 30% податкових надходжень, що стало найбільшим падінням серед країн Балтії.
Про це повідомляє Delfi із посиланням на дані дослідження, проведене адвокатським бюро BDO Zelmenis & Liberte. Естонський бюджет втратив майже 12% податкових вступів, литовський - 17%.
За перші 6 місяців поточного року надходження податків до бюджетів балтійських держав також впало, при цьому найбільше - в Латвії. Так, податкові збори в Латвії скоротилися в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року на 1,01 млрд євро, в Литві - на 677 млн, а в Естонії - на 300 млн.
Як відзначають фахівці BDO Zelmenis & Liberte, найбільше впали збори прибуткового податку. У Латвії вони знизилися в 4,5 разу, в Литві - в 2,5 разу, а в Естонії - наполовину.
27 вересня стало відомо, що латвійська влада розглядає можливість введення нових податків, аби збільшити доходи міських бюджетів. Зокрема, можуть бути обкладені спеціальними митами таксі, нічні клуби, банкомати, гральний бізнес і навіть будівлі, що псують міський ландшафт.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас