Ляпіна: Зростання ВВП в 2011 році очікується, але не на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна: Зростання ВВП в 2011 році очікується, але не на 10%

Казна та Політика
208
Зростання валового внутрішнього продукту на рівні 10% в 2011 році є нереальним. Таку думку в ексклюзивному коментарі ІМК висловила народний депутат України з фракції НУ-НС (група "За Україну!") Ксенія Ляпіна.
"Я думаю, що ця цифра абсолютно нереальна. Досягти її неможливо. Може, і є якісь дуже потужні дії для інтенсифікації економіки, але не видно, щоб уряд збирався їх робити. Те, що уряд робить зараз і планує робити, насправді не сприяє зростанню економіки. Вони (члени уряду), можливо, розраховують на зовнішні чинники, оскільки відомо, що покращився прогноз зростання світової економіки за рахунок зростання попиту на метал. Тому вони (члени уряду) розраховують, що зростатиме наш експорт", - додала парламентар.
За словами співрозмовниці агентства, збільшити зростання ВВП за рахунок лише зовнішніх чинників неможливо. "Збільшити (ВВП) лише за рахунок зовнішніх чинників ні за яких обставин не можна, це має бути стрімке зростання в світі, якого не чекають наступного року серйозні аналітики. Тобто зростання чекають, але не на стільки відсотків, щоб воно забезпечило нам 10% зростання нашого ВВП", - сказала нардеп.
На уточнююче запитання, яким може бути зростання ВВП наступного року, Ляпіна відповіла: "Я пальцем в небо не хочу ворожити. У мене немає сьогодні такого економічного прогнозу, якому б я повірила, але я можу повірити тому, які заяви робили міжнародні структури, максимум ми можемо вийти на 4% зростання ВВП".
Нагадаємо, як повідомляв ІМК, Прем'єр-міністр України Микола Азаров спрогнозував в 2011 році зростання ВВП приблизно на 10% унаслідок залучення в українську економіку капіталовкладень на рівні близько 100 мільярдів гривень.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас