Українцям знизять податок на продаж б/в машин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям знизять податок на продаж б/в машин

Казна та Політика
2680
Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів (ВААІД) домоглась внесення правок до Податкового кодексу. Правки, у вигляді 10% "знижки", вже внесені до нового Податкового кодексу.
Ці правки до Податкового кодексу регулюють правила гри на ринку вторинних продажів автомобілів.
Проект Податкового кодексу передбачає два варіанти податкового збору. Перший - 0% від суми продажу авто. Під нульову ставку потрапляють автовласники, які у рік продажу авто не здійснювали інших подібних операцій. Другий варіант ставки податку - 5%. До цієї категорії потрапляють всі інші типи операцій, у тому числі що укладаються в автосалонах. Так система оподаткування, запропонована в новому Податковому кодексі, на 10% нижче за ту, яка діє сьогодні. Поки ж всі операції обкладаються 15%-м податком на прибуток.
Представники ВААІД знайшли спосіб, як довести чиновникам, що автовласник укладає першу угоду в році. Тепер кількість таких покупок і продажів контролюватиме ДАІ. "Ми домовилися з ДАІ, яка підтверджуватиме кількість операцій, здійснених власником автомобіля", - зазначає генеральний директор асоціації Олег Назаренко.
За його словами, після прийняття Податкового кодексу діятиме наступна схема. Автоаматор, що побажав розлучитися зі своїм авто, повинен буде відправити запит до ДАІ. Відомство, перевіривши власника автомобіля, дасть письмову відповідь, скільки операції з продажу авто здійснював автор запиту. Офіційна відповідь автоінспекції буде юридичною підставою для визначення податкової ставки при оформленні операції у нотаріуса. За словами Назаренка, залишилося визначити термін, протягом якого буде дійсним повідомлення із ДАІ.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас