Google назвав свого головного конкурента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google назвав свого головного конкурента

737
Google не вважає Apple і Facebook небезпечними для себе конкурентами. За словами виконавчого директора компанії Еріка Шмідта, основну загрозу для Google становить пошукова система Bing від Microsoft.
За словами Шмідта, Apple можна назвати "шанованим конкурентом" Google, а Facebook - компанією, яка робить відмінну роботу на ринку соціальних мереж, але все-таки головним конкурентом Google є не вони, а нова пошукова система, торік запущена софтверним гігантом.
"Хоча до сфери наших інтересів входить далеко не лише пошук, саме він є найважливішим. Ми не вважаємо, що Facebook або Apple становлять конкурентну загрозу нашому бізнесу. Поза сумнівом, нашим конкурентом є Bing. Це добре організований і висококонкурентний пошуковий сервіс", - відзначив глава Google.
Згідно з даними останнього звіту дослідницької компанії Nielsen, в серпні 2010 р. Bing вперше обійшов пошукову систему Yahoo за часткою на американському пошуковому ринку і зайняв на ньому друге місце. Сукупна частка Bing, MSN і Windows Live на ринку США склала 13,9%, що на 0,25% перевищує показник липня.
Варто нагадати, що в кінці серпня Yahoo завершила переклад своєї англомовної пошукової системи на платформу Bing. Тепер пошук Yahoo по сайтах, картинках і відео як на настільних, так і на мобільних пристроях, здійснюється за допомогою платформи Microsoft в США і Канаді, незабаром додадуться й інші ринки.
Частка Yahoo, у свою чергу, з 14,6% в липні скоротилася до 13,1% в серпні. Таким чином, американські користувачі звертаються до движка Bing в 27% випадках - або безпосередньо, або за допомогою Yahoo. Google продовжує залишатися лідером ринку з часткою в 65,1%.
На світовому ринку частка пошукової системи Bing за останні 12 місяців зросла більш ніж на 50%.
Це сталося в рамках операції Microsoft і Yahoo, яку сторони уклали ще в липні 2009 р. Згідно з умовами цієї угоди, Microsoft отримує ексклюзивну ліцензію на всі пошукові технології Yahoo терміном на 10 років. Bing, нова пошукова система софтверного гіганта, використовуватиметься на всіх сайтах Yahoo, тоді як остання дістане взамін можливість продавати пошукову рекламу ключовим рекламодавцям на ресурсах обох компаній.
Кажучи про Apple, Ерік Шмідт в своєму інтерв'ю відзначив, що його компанія як конкурує, так і співробітничає з виробником iPhone. За його словами, операція з надання Google як пошукової системи за умовчанням в iPhone була відновлена, крім того, інтернет-гігант пропонує декілька своїх сервісів і додатків для пристроїв від Apple.
Треба зазначити, що в Рунеті, згідно з даними Liveinternet.ru, частка пошукової системи Microsoft у вересні 2010 року становить всього 0,7%. Пошуковий сервіс Google займає другу позицію з часткою в 21,4%. Лідером залишається Яндекс, який займає 64,8% пошукового ринку Рунету.
Тим часом, за даними міжнародного агентства Interbrand, бренд компанії Apple в 2010 році визнаний таким, що найактивніше розвивається в світі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас