НБУ пропонує провести докапіталізацію Родовід Банку на 5,8 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пропонує провести докапіталізацію Родовід Банку на 5,8 млрд грн

Казна та Політика
858
Національний банк України (НБУ) пропонує провести докапіталізацію підконтрольного уряду Родовід Банку (Київ) на 5,8 млрд грн. за рахунок державних коштів, повідомили в НБУ..
"10 червня 2010 року затверджена нова програма фінансового оздоровлення АТ "Родовід Банк" на 2010-2016 роки і направлена для схвалення до Міністерства фінансів. Вказана програма передбачає комплекс заходів із відновлення діяльності АТ "Родовід Банк", у тому числі додаткову капіталізацію за участю держави суму на 5,8 млрд грн.", - вказується в повідомленні.
В центральному банку нагадали, що за період дії тимчасової адміністрації в цій кредитно-фінансовій установі (з березня-2009) здійснена його капіталізація за участю держави на загальну суму 8,4 млрд грн., у тому числі на суму 5,6 млрд грн. для забезпечення виконання зобов'язань перед фізичними особами-вкладниками, переданих з ліквідованого Укрпромбанка на суму 6,8 млрд грн.
"Не здійснена своєчасна передача активів від ТОВ "Укрпромбанк" в АТ "Родовід Банк", що призвело до значного погіршення фінансового стану АТ "Родовід Банк" і порушення ним встановлених НБУ економічних нормативів", - підкреслюється в повідомленні.
Як зазначалось, НБУ у вересні вирішив продовжити термін роботи тимчасової адміністрації в Родовід Банку до 15 грудня: однією з умов виведення з Родовід Банку тимчасової адміністрації є його докапіталізація.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас