Голова МВФ виключає світову "валютну війну" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МВФ виключає світову "валютну війну"

947
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан не бачить загрози глобальної "валютної війни", пов'язаної зі штучним ослабленням національних валют, що практикується деякими країнами.
В той же час він визнав, що проблема навмисного зниження валютних курсів існує. За словами Стросс-Кана, її необхідно обговорити на листопадовій зустрічі G20 в Сеулі і на самітах МВФ і Світового банку, які пройдуть у Вашингтоні на початку жовтня 2010 року, передає телеканал France24.
Нагадаємо, в навмисному утриманні національної валюти на низькому рівні звинувачується Китай. Недооцінений юань дає конкурентну перевагу китайському експорту - драйверу економічного зростання КНР. На думку американських політиків, Пекін недооцінює юань на 25-40%, що завдає істотного удару по американському ринку праці та експорту країни. У свою чергу уряд КНР вважає упевнене зростання юаня згубним для економіки Піднебесної.
19 червня Народний банк Китаю оголосив про повернення до реформи курсової політики, припиненої в середині 2008 року на тлі світової фінансової кризи. ЦБ Китаю заявив, що зробить обмінний курс національної валюти гнучкішим, що могло означати поступову ревальвацію юаня, чого довгий час вимагаввід Пекіна Вашингтон. Проте з того часу національна валюта Китаю зросла лише на 0,6%.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас