В центрі Варшави з'явився електронний лічильник держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В центрі Варшави з'явився електронний лічильник держборгу

Казна та Політика
754
В центрі польської столиці з'явився електронний лічильник державного боргу, який щохвилини показує на великому екрані зростання заборгованості. Своєрідний фінансовий годинник демонструє, що кожну хвилину борг республіки зростає на 100 тис. злотих (близько 34 тис. доларів), кожну годину - на 6 млн злотих (приблизно 2 млн доларів), а кожну добу - на 150 млн злотих (50 млн доларів).
За словами ініціатора проекту, президента Фонду суспільного розвитку Лешека Бальцеровича, колишнього президента Національного банку Польщі, існуючий стан польських фінансів є найбільшою загрозою для розвитку економіки і швидкого досягнення рівня країн Західної Європи.
"Неможливо пасивно спостерігати, як зростає державний борг. У Польщі, як і в інших країнах, необхідно вживати заходів для інформування громадськості про небезпеку зростання боргу і заохочувати їх до протидії цій тенденції", - підкреслив він. Ідея такого проекту була почерпнута в США, де на площі Таймс-сквер в центрі Нью-Йорка висить аналогічний знаменитий лічильник.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас