Справу Лозинського розвалять? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справу Лозинського розвалять?

Казна та Політика
653
"Справу Лозинського", мабуть, покладуть під сукно, а сам колишній депутат Верховної ради від Блоку Юлії Тимошенко, звинувачений у вбивстві пенсіонера Валерія Олійника, вийде на свободу. Про це повідомляє газета "Известия в Украине". Видання спробувало з'ясувати в Генпрокуратурі, як просунулося розслідування вбивства, вчинене влітку 2009 року, і з'ясувалося, що дата передачі справи до суду невідома.
"Обмежити час вивчення справи намагалися через суд, але клопотання не прийняли", - розповів глава прес-служби Генпрокуратури України Юрій Бойченко. Зараз Лозинський, який позбавлений депутатських повноважень і став героєм сорока томів справи, переведений з ізолятора СБУ в Лук’янівський СІЗО №13. На думку "Известий", ці та багато інших фактів вказують, що історію депутата, який розстріляв мирного селянина, намагаються зам'яти і з часом взагалі поховати.
В тому, що Лозинський опиниться на волі, практично не сумніваються його земляки. "Не думаю, що Господар буде покараний. У Голованівську багато хто вважає, що він скоро повернеться, - говорить місцева мешканка Ніна Басиста.- А поки його немає, можна хоч в ліс ходити. За це зараз не стріляють". Удома Лозинський чи в казенних гостях, Голованівськ і прилеглі до нього землі залишається власністю його сім'ї. Багато місцевих віддали депутату свої землі в довгострокову оренду і тепер не можуть їх забрати. А господарі дрібного бізнесу розповідають, що досі відкладають по 200 доларів на місяць. Так вони збираються віддати Лозинському дань, коли (і якщо) той повернеться.
Автор публікації, посилаючись на місцеві газети і публікації в інтернет-виданнях, стверджує, що побудову "феодалізму" на Кіровоградщині Лозинський здійснював з відома лідера БЮТ Юлії Тимошенко, а свій маєток в Голованівську Лозинський перетворив на справжній санаторій для оточення колишнього прем'єра. Видання також нагадує, що, незважаючи на волаючі факти, що підтверджували провину Лозинського, верхівка БЮТ деякий час підтримувала свого колегу.
"Віктор Лозинський самостійно формував виборчі списки депутатів до районної ради. І не лише від БЮТ. Так він проводив там будь-які рішення", - розповідає Іван Кучер, який керував Ульянівською райдержадміністрацією.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас