Експерти: Вартість банківських сейфів до кінця 2010 р. мінятися не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Вартість банківських сейфів до кінця 2010 р. мінятися не буде

Кредит&Депозит
319
Зміни цін на оренду банківських скриньок в 2010 році не сталося, незважаючи на деяке зниження попиту на них у великих містах. При цьому експерти вважають, що вартість оренди не зміниться до настання періоду новорічних акцій.
Під час гострої банківської кризи знайти вільну скриньку для оренди було проблемою, населення зберігало свої заощадження не на депозитах, а в індивідуальних банківських сейфах.
"В 2009 році відсоток заповнюваності сейфів по різних банках в містах-мільйонниках становив 70-100%. Іншими словами, інколи клієнту навіть доводилося звертатися в декілька відділень різних банків, аби знайти сейф потрібного розміру", - відзначає Ганна Теслюк, провідний менеджер з розвитку комісійних продуктів VAB Банку . Сьогодні ситуація з банківськими сейфами не така напружена. "Наразі ажіотаж спав, попит стабілізувався", - коментує Кшиштоф Кужбік, член правління з роздрібного банківського бізнесу банку Форум.
Незважаючи на невелике зниження попиту, експерти не вважають, що банки понизять ціни на оренду скриньок. "До кінця 2010 року цінова політика щодо даної послуги мінятиметься лише в деяких банків, особливо тих, які активно просувають послугу в регіонах. Очікується, що банки пропонуватимуть пільгові умови користування сейфами в період новорічних свят", - прогнозує Ганна Теслюк.
Та не всі експерти поділяють думку, що вартість оренди не змінюватиметься. "Думаю, що зростання тарифів на 15-20% (мотивуючи окрім попиту на послугу ще і режимом роботи нашого банку) - невеликий стрибок ціни при існуючому попиті, тим більше що ця послуга не впливає на позицію банку окремо, і банківської системи в цілому", - вважає Сергій Поправка, директор операційного департаменту "Хрещатик".
Експерти говорять, що можлива зміна вартості оренди банківських скриньок залежить від загальної ситуації в країні. "Зміна ціни залежатиме від декількох чинників - рівень інфляції, стабільність гривні, загальноекономічна ситуація, умови ведення бізнесу (стабільність законодавства, оподаткування тощо)", - відзначає Кшиштоф Кужбік.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас