НБУ: Зростання капіталізації банків підвищить захищеність клієнтів фінустанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Зростання капіталізації банків підвищить захищеність клієнтів фінустанов

Валюта
571
Зростання капіталізації банків підвищить захищеність клієнтів і вкладників кредитно-фінансових установ, вважає перший заступник глави Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов.
"З врахуванням ризиків банківської діяльності вимоги щодо мінімального розміру статутного капіталу для створюваних банків мають встановлюватися на адекватному рівні. Такий крок покликаний забезпечити реальне гарантування по депозитах і інших зобов'язаннях і мінімізувати можливі втрати активів вкладниками та іншими клієнтами банків", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
В зв'язку з цим перший заступник глави НБУ нагадав, що на розгляді Верховної Ради перебуває законопроект стосовно змін механізму регулювання діяльності банків (№0884, прийнятий в першому читанні в січні-2007), який підтримується НБУ. Документ, серед іншого, передбачає підвищення вимог до мінімального розміру статутного капіталу.
"Підвищення рівня статутного капіталу є одним з шляхів капіталізації банків і консолідації банківського капіталу. По суті, статутний капітал визначає той мінімальний розмір майна, що належить банку, яким гарантується виконання зобов'язань перед його вкладниками і іншими кредиторами. Більше того, статутний капітал визначає також і рівень відповідальності власників банку", - підкреслив він.
Як повідомлялося, законопроект №0884 передбачає підвищення вимог до мінімального розміру статутного капіталу на момент державної реєстрації до 500 млн грн. з 75 млн грн. на сьогоднішній день.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас