Японський банк Takefuji подав заяву про банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський банк Takefuji подав заяву про банкрутство

Казна та Політика
362
Японський банк Takefuji Corp., третій за величиною на ринку споживчого кредитування країни, у вівторок подав заяву про банкрутство.
Плачевний фінансовий стан банку пов'язаний з тим, що він був змушений відшкодувати позичальникам дуже високі процентні ставки по кредитах, повідомляє агентство Bloomberg.
Банк, створений в 1966 році, має намір провести повну реструктуризацію бізнесу, бо йому не бракує коштів для виплат по претензіях клієнтів. Сукупний обсяг претензій за завищені відсотки по кредитах склав 4,4 трлн ієн ($52 млрд).
Акції банку подешевшали у вівторок на 32%, заява про банкрутство була подана після закриття Токійської фондової біржі.
Боргові зобов'язання Takefuji становлять 433,6 млрд ієн ($5,12 млрд). Обсяг грошових коштів і банківських вкладів скоротився з 40,4 млрд ієн на 31 березня до 20,1 млрд ієн на 30 червня.
Згідно з законом, прийнятим 18 червня, японським банкам забороняється видавати споживчі кредити, що перевищують третину річного доходу позичальника, при цьому максимально можлива процентна ставка по кредиту становить 20%. Прийняття закону призвело до значного зростання позовів проти банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас