Сбербанк Росії готовий витратити на покупку інших банків мільярди доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк Росії готовий витратити на покупку інших банків мільярди доларів

Казна та Політика
458
Сбербанк готовий витратити на придбання інших кредитних установ декілька мільярдів доларів в разі появи цікавих пропозицій. Таку заяву зробив президент і голова правління найбільшої фінансової організації в Росії Герман Греф, передає "Інтерфакс".
"Ресурси у нас є, рівень достатності капіталу значний, тому ми можемо собі дозволити придбання не на один мільярд. Але все питання не в сумі, а в якості активів, які ми купуємо", - пояснив Греф. Він додав, що поки в Сбербанку не розглядають жодних конкретних варіантів подібних операцій, проте зацікавлені в розширенні своєї присутності в Азії, Східній Європі і країнах СНД. Зокрема, як заявив глава Сбербанку, організація веде переговори про можливу покупку казахстанського банку БТА і до кінця року визначиться з цим придбанням.
Нагадаємо, в кінці 2009 року один з провідних банків Білорусії, БПС-банк, був проданий Сбербанку за 280,7 мільйона доларів. Як відзначив Греф, "ця операція була дуже вигідною. Банк має значну частку на білоруському ринку, при цьому в поточному році він на 60 відсотків збільшив прибуток у порівнянні з минулим роком".
Раніше Сбербанк також отримував пропозицію про купівлю 20 відсотків турецького Garanty Bank. Проте від операції організація відмовилася, оскільки пакет, що купується, не можна було збільшити до контрольного.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас