Аналітик: Заборона на валютні кредити є для НБУ своєрідною страховкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Заборона на валютні кредити є для НБУ своєрідною страховкою

Кредит&Депозит
612
Заборона на валютні кредити для фізичних осіб на постійній основі є для НБУ своєрідною страховкою.
Таку думку висловив директор департаменту аналітики компанії Astrum Investment Management Олексій Блінов.
За словами експерта, політика регулятора зрозуміла, оскільки в 2008 р. найбільше постраждали від кризи ті громадяни, чий рівень доходів був середнім, але у них були кредити у валюті. "От них ішов основний шквал народного невдоволення, пов'язаний з девальвацією національної валюти. І НБУ з цих політичних мотивів максимально виступав проти валютних кредитів. Тому зараз його позиція зрозуміла. Рано чи пізно (і це не специфіка найближчого року-двох) ситуація повториться. З наступним світовим спадом економіки ми отримаємо ситуацію, аналогічну 2008 року", - відзначив він.
Крім того, за його словами, сьогодні банки вже почали видавати кредити, у тому числі і в іноземній валюті. "Люди вважатимуть за краще брати кредити в іноземній валюті. І НБУ хоче підстрахуватися і демонстративно показати, що він проти цього", - сказав експерт.
При цьому, Блінов не впевнений, що Нацбанку вдасться відстояти цю заборону. На його думку, такі дії з боку НБУ спрямовані на те, щоб показати, що регулятор бачить ризик повторення ситуації 2008 р.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас