В Януковича, Азарова і Литвина хочуть забрати "зайвий" мільярд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Януковича, Азарова і Литвина хочуть забрати "зайвий" мільярд

Казна та Політика
1078
Лише на останні три місяці цього року на утримання Президента, парламенту і Кабміну держбюджетом передбачено “зайвих” коштів понад мільярд гривень.
До такого висновку дійшов нардеп Арсеній Яценюк, який зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (стосовно перерозподілу витрат державного бюджету з метою недопущення підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і спожиті в побуті природний газ і електроенергію, продукти харчування, послуги громадського транспорту (окрім таксі)".
Зокрема нардеп пропонує викреслити з витрат на утримання в четвертому кварталі 2010 року глави держави, ВР, Кабінету Міністрів і апарату центральних і місцевих органів виконавчої влади 1,09 млрд. грн., привівши витрати до “фактично необхідних”.
В пояснювальній записці до законопроекту Яценюк стверджує, що в цілому в держбюджеті на поточний рік були “безпідставно збільшені витрати” на утримання державного апарату на суму 4,365 млрд. грн.
Мільярд, який повинен вивільнятися в результаті внесення змін до держбюджету, Яценюк пропонує перекинути на надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартплати (розподіливши їх між місцевими і обласними бюджетами). А також на компенсацію НАК "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі імпортного природного газу і його реалізації суб'єктам господарювання для виробництва теплової енергії, яка споживається населенням.
Ще одним пунктом законопроекту нардеп пропонує “заборонити в 2010 році підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і спожиті в побуті природний газ і електроенергію, послуги громадського транспорту (окрім таксі)”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас