Власника одного з найбільших в світі смарагдів визначить суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власника одного з найбільших в світі смарагдів визначить суд

Казна та Політика
199
Суду Каліфорнії належить вирішити, хто є власником одного з найбільших в світі смарагдів, який називається "Баїя". Про це повідомляє ВВС.
Шматок граніту вагою 380 кілограмів (180 тис. каратів) з частими вкрапленнями смарагдових кристалів названий по імені Бразильського штату Баїя, де він був знайдений. З граніту виступають дуже крупні смарагдові кристали. Цей не огранений камінь оцінюється в $270 млн.
На звання його законного власника претендують, щонайменше, шість осіб. Суд відбудеться в жовтні.
Один з головних претендентів на смарагд - каліфорнійський бізнесмен Ентоні Томас. Він говорить, що незабаром після виявлення "Баїї" 9 років тому він заплатив за нього двом бразильським торговцям коштовними каменями $60 тис.
Томас стверджує, що розпорядився доставити смарагд до себе додому в Сан-Хосе, але так і не отримав куплений товар. На думку бізнесмена, його намагалися переконати в тому, що "Баїя" викрадений, і перепродати його дорожче. Американцю важко довести право на володіння коштовністю, оскільки, як він заявив, пожежа в його будинку знищила квитанцію про продаж каменя.
Про подальшу долю смарагду відомо, що він зберігався деякий час в банку в Нью-Орлеані. Під час урагану "Катріна" сховище було затоплене - і "Баїя" декілька місяців був під водою. Після цього один потенційний покупець доставив його на експертизу до Лас-Вегаса, де на гігантський смарагд наклала арешт поліція Лос-Анджелеса.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас