"Газпром" купує банк в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" купує банк в Україні

Фондовий ринок
2600
Російський Газпромбанк має намір стати власником українського банку, який представлений лише в Києві й Житомирі.
Операція про купівлю "Агрокомбанку" російським акціонерним банком "Газпромбанк" перебуває на стадії завершення. Про це "Економічній правді" повідомило інформоване джерело в НБУ.
Агрокомбанк (ПАТ "Аграрний комерційний банк") заснований в 1993 році. На початок 2010 року активи банку складали 561,73 млн. грн., кредитно-інвестиційний портфель - 396 млн. грн., власний капітал - 116,71 млн. грн. На сайті фінустанови також вказано, що його два відділення розташовуються в Києві та Житомирі.
Газпромбанк, який має намір купити Агрокомбанк, обслуговує ключові галузі російської економіки - газову, нафтову, атомну, хімічну і нафтохімічну, чорну і кольорову металургію, електроенергетику та ін.
ВАТ "Газпромбанк" створене в 1990 році. Основними акціонерами банку є ВАТ "Газпром", НПФ "Газфонд", ЗАТ "Лідер" і ТОВ "Нові фінансові технології".
Також відомо, що російський банк контролює корпорацію "Об'єднані машинобудівні заводи", яка виробляє, вмонтовує і обслуговує устаткування для атомної енергетики. Ця корпорація згодом може почати виробництво реакторних установок і четвертого енергоблоку для Хмельницької АЕС.
В кінці 2006 року Газпромбанк заявив про бажання працювати в Україні, після чого банк так і не зробив подальших кроків. Окрім цього, банк, у минулому акціонер RosUkrEnergo, проте в січні 2007 року продав свої 50% компаній російському "Газпрому".
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас