Латвія може ввести мита на дискотеки, щоб збільшити бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія може ввести мита на дискотеки, щоб збільшити бюджет

Казна та Політика
113
Латвійська муніципальна влада, намагаючись збільшити доходи бюджету, вивчають досвід європейських міст - зокрема, у сфері введення мит на різні послуги, повідомляє агентство Delfi.
Зокрема, йдеться про введення мит на банкомати і дискотеки.
У Відні, Брюсселі і Антверпені діють мита на дискотеки (або фіксоване мито, включене у вартість квитка, - €0,35 у Брюсселі, або фіксована плата за квартал - від €500 до €2 тисяч в Антверпені). У Латвії, за словами Зелменіса, мито могло б складати або 1000-2500 латів на рік, або 5-10% від ціни вхідного квитка.
Розглядаються і інші варіанти. Зокрема, в Брюсселі митами обкладені банкомати (€100 на рік), в Люксембургу і Антверпені - таксі (відповідно €500 і €250-€430 на рік), в Брюсселі і Антверпені - будівлі, які псують міський ландшафт (у першому випадку €500 на рік, в другому - €148 на кількість поверхів, мінімум €740 на рік).
В той же час, за словами голови Латвійського союзу самоуправлінь Андріса Яунслейніса, багато мит добре працюють в густонаселених районах, тоді як на сільських територіях вони неефективні. Яунслейніс вважає, що в нинішній ситуації при введенні будь-якого мита самоврядування мусить детально вивчити, чи адекватний його розмір, чи підходящий час і чи буде досягнуто мети.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас