Fitch підтвердив рейтинги 6 українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердив рейтинги 6 українських банків

Казна та Політика
1157
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило рейтинги 6 українських банків з іноземним капіталом: "ПроКредит Банку", УкрСиббанку , "Укрсоцбанку", "Правекс банку", банку Форум і "ВТБ Банку" .
Агентство, зокрема, підтвердило довгострокові рейтинги даних банків із зобов'язань в іноземній валюті на рівні В із стабільним прогнозом.
Fitch також підтвердило індивідуальний рейтинг "ПроКредит Банку" на рівні D/E та індивідуальні рейтинги "Укрсиббанку", "Укрсоцбанку", "Правекс-банку", банка "Форум" і "ВТБ Банку" на рівні E.
За даними Fitch, рівень проблемних кредитів в "ПроКредит Банку" нижче, ніж в решті 5 банках, чим і обумовлені відмінності в індивідуальних рейтингах.
Fitch оцінює обсяг проблемних кредитів в "ПроКредит Банку" на рівні близько 6%, тоді як в останніх 5 банках - на рівні 26-41%, при цьому питома вага реструктуризованих кредитів у всіх 6 фінустановах приблизно однаковий.
У відповідності зі шкалою Fitch, рейтинги групи В означають наявність певних кредитних ризиків при обмеженому запасі міцності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас