Україна буде платити пенсії жителям Ізраїлю? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде платити пенсії жителям Ізраїлю?

Казна та Політика
3838
Комітет із питань соціальної політики і праці Верховної Ради України схвалив законопроект народного депутата Олександра Фельдмана про пенсійне забезпечення українців, що проживають за кордоном.
Комітет прийняв рішення рекомендувати парламенту ухвалити в першому читанні законопроект № 6695 "Про забезпечення конституційних прав на отримання пенсії громадянами України, що проживають за кордоном". Цей закон дасть можливість десяткам тисяч ізраїльтян - вихідців з України, отримувати заслужену трудову пенсію з країни, якій вони віддали багато років життя.
Депутат Олександр Фельдман є главою парламентської групи "Україна-Ізраїль" і президентом Українського єврейського комітету. Коментуючи порталу IzRus ситуацію довкола українських пенсій для ізраїльтян, заявив: "Для просування цього законопроекту інтенсивнішими темпами, потрібна активність всіх зацікавлених осіб, звернення до прем'єр-міністра і спікера". Фельдман обіцяв "і далі продавлювати це питання всіма наявними механізмами", вважаючи його справою принципу і своїм "особистим боргом перед тисячами українців-пенсіонерів, що проживають за кордоном".
На питання про терміни початку пенсійних виплат зарубіжним громадянам України, Фельдман відзначив, що в бюджет-2011 кошти на це закладені ще не будуть, "оскільки потрібно, аби Рада ухвалила законопроект в першому і в другому читаннях". На думку парламентаря, в кращому разі, якщо законопроект буде підтриманий, він набуде чинності не раніше, ніж у 2012 році".
При цьому Фельдман підкреслив, що усередині української політичної еліти є серйозні противники виплат пенсій людям, які проживають за кордоном. Ця частина істеблішменту вважає, на думку Фельдмана, що "при нинішньому дефіциті пенсійного фонду не варто виконувати свої зобов'язання перед українцями, що живуть за кордоном". У результаті Олександру Фельдману доводиться буквально "продавлювати" цей законопроект, долаючи опір в парламенті. Як відзначав портал IzRus, питання про виплати пенсій з України було темою, що визначила результат голосування на підтримку Віктора Януковича на минулих президентських виборах в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас