Оприлюднено список найскандальніших боржників України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оприлюднено список найскандальніших боржників України

Казна та Політика
6172
Рейтинг найскандальніших боржників країни очолили Олександр Савчук, президент і співвласник ВАТ "Азовмаш", співвласники і бенефіціарії НК "Альфа-нафта", а також Ігор Єремеєв, співвласник групи "Контініум". Далі в рейтингу слідують Дмитро Фірташ і власники групи "Приват", говориться в рейтингу 25 найскандальніших боржників країни, який склало видання "Дзеркало тижня".
Позиція боржника в рейтингу розраховувалася за чотирма основними параметрами: суспільне становище боржника, обсяг пред'явлених боржникові претензій, оцінка капіталу боржника, а також публічності і ринковим позиціям бізнесу боржника.
Перше місце зайняв Олександр Савчук, народний депутат від Партії Регіонів - заборгованість - $550 млн.
Друге місце між собою розділили Айк Памбухчян, екс-гендиректор і співвласник НК "Альфа-нафта", президент Союзу вірмен України; Жірайр Чиркинян, колишній фінансовий директор і співвласник НК "Альфа-нафта", Віталій Грігорянц і Валерій Габріелян, бенефіціарії групи "Арч" - заборгованість 695 000 000 доларів.
Третє місце рейтингу зайняв Ігор Єремеєв, член політвиконкому Народної партії, заборгованість - 176 000 000 доларів.
Далі слідує Дмитро Фірташ, власник Group DF, співвласник RosUkrEnergo, один з головних спонсорів Партії регіонів -354 мільйонів доларів, і власники групи "Приват" - Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов і Олексій Мартинов - 21 млн доларів.
Нагадаємо, об'єми лише офіційно зафіксованих статистикою Національного банку прострочених кредитів, за опублікованими на нинішньому тижні серпневими даними, вже перевищили 85 млрд. гривень, збільшившись з початку 2009-го майже в п'ять разів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас