ООН: Міжнародні переговори із кліматичних проблем зайшли у безвихідь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Міжнародні переговори із кліматичних проблем зайшли у безвихідь

Казна та Політика
233
Міжнародні переговори із кліматичних проблем на вищому рівні зайшли в безвихідь при спробі знайти спосіб зменшити кількість газів, що провокують парниковий ефект, повідомляє РБК із засланням на Associated Press.
Одна із провідних офіційних осіб ООН із проблем клімату під час переговорів, які проходили 25 вересня, заявила, що всі ключові питання обговорення "чесно кажучи, зайшли в безвихідь", і офіційні тексти виступів на переговорах загрузнули в національних інтересах.
Глава кліматичної організації ООН Крістіана Фігейрас заявила, що деякі уряди намагаються "заново збудувати відчуття довіри в переговорному процесі і довести переговори до рівня комітету".
Міністр закордонних справ Мексики Патрісія Еспіноза, майбутній голова саміту в Канкуні, заявила 45 міністрам, що беруть участь в зустрічі, а також іншим високопоставленим парламентерам, що будь-яка угода вимагає "ретельного управління на вищих рівнях урядів".
Зазначимо, до головного міжнародного кліматичного форуму залишилось менше трьох місяців.
Нагадаємо, 31 березня 2010 р. більше 110 країн, включаючи найбільших "виробників" парникових газів, таких як Китай і США, схвалили спільну декларацію, прийняту на кліматичній конференції ООН в Копенгагені в грудні 2009г. Копенгагенську угоду з клімату разом з Китаєм і США схвалили також Європейський союз, Росія, Індія і Японія.
Раніше, 19 грудня 2009 р. учасники конференції з клімату в Копенгагені досягли угоди по спільній декларації, яка, проте, носить лише рекомендаційний характер. У декларації країнам пропонується скоротити викиди парникових газів для утримання підвищення температури на планеті в межах двох градусів. Крім того, декларація передбачає, що розвинені країни виділятимуть країнам, що розвиваються, близько 10 млрд дол. на рік в 2010-2012 рр. для протистояння зміні клімату.
Копенгагенську угоду не схвалює більшість країн, що входять до ОПЕК, через побоювання скорочення прибутку від експорту нафти, що може статися, якщо весь світ перейде на використання поновлюваних джерел енергії. Деякі маленькі острівні держави також не підтримують декларацію, оскільки побоюються підвищення рівня світового океану.
Раніше, коментуючи підсумки саміту, екологи заявили, що конференція, покликана врятувати світ від глобального потепління на ділі обертається лише політичними суперечками і відсутністю ефективної підсумкової угоди.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас