Експерти: Ціна акцій золотодобувних компаній буде зростати швидше, ніж вартість золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Ціна акцій золотодобувних компаній буде зростати швидше, ніж вартість золота

Фондовий ринок
210
Котирування акцій золотодобувних компаній, включаючи Barrick Gold Corp., Newmont Mining Corp. і Goldcorp., зростатимуть швидшими темпами, ніж вартість золота, оскільки папери компаній є дешевими з історичної точки зору, а прибутки в секторі збільшуватимуться завдяки рекордній ціні золота, вважають аналітики і представники галузі.
"Можна виграти значно більше, володіючи акціями золотодобувних компаній, - наводить агентство Bloomberg слова керуючого директора Tocqueville Asset Management LP Джона Хетеуея. - В наступні два-три роки цей сектор може стати набагато важливішим напрямом, ніж зараз".
Котирування акцій виробників золота в даний час є мінімальними за 18 місяців, не дивлячись на зростання вартості дорогоцінного металу до рекордного рівня.
Співвідношення цін паперів компаній, що входять до розрахунку Philadelphia Gold & Silver Index, до їх прибутків складає 23. У 2006 році, коли золото коштувало в середньому $605 за унцію, цей показник становив 80.
Ціна золота 23 вересня досягла рекордних $1296,3 за унцію.
"Акції золотодобувних компаній є хорошою можливістю для інвестицій, враховуючи рівень їх котирувань з історичної точки зору, - зазначає президент Adrian Day Asset Management Едріан Дей. - В майбутньому темпи зростання цін цих паперів можуть легко перевищити зростання ринку".
За останні 12 місяців вартість золота зросла на 28%, що перевищило темпи зростання світових фондових ринків, US Treasuries і більшості промислових металів. Philadelphia Gold & Silver Index підскочив за цей період на 19%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас