Гучний інтернет-скандал: через iPhone людину "кинули" на 50 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гучний інтернет-скандал: через iPhone людину "кинули" на 50 тисяч

Кримінал
1378
В Україні розгорається гучний інтернет-скандал: декілька покупців відомого віртуального аукціону aukro.ua заявляють, що їх кинули майже на 50 тисяч гривень! "Це був перший і останній раз, коли я звернувся на інтернет-аукціон, - розповів нам постраждалий киянин Євген Романов. - Все почалося з того, що я захотів купити 14-річному синові iPhone-3.
Перерахував 2200 грн. (це в три рази дешевше, ніж на столичному радіоринку) на вказаний на інтернет-аукціоні рахунок, але продавець зник". Інший покупець, житель Херсона Сергій М., нам повідомив, що замовив на цьому аукціоні п'ять iPhone-4 (за ціною 5260 грн. за штуку), аби потім перепродати.
"Перерахував 26 тисяч 300 гривень, але продавець перестав відповідати на дзвінки, - розповів нам Сергій. - За своїми каналами я вирахував, що людина, яка, можливо, має відношення до цієї афери, живе в Дніпропетровської області. Поїхав туди. Там через паркан приватного будинку зі мною спілкувалася жінка, яка сказала, що жодного відношення до інтернет-аукціонів не має".
Вікторія З., за адресою якої прописаний продавець-кидала, говорить, що вона вже теж звернулася до міліці. "Я не знаю, чому звинувачують нашу сім'ю", - сказала вона. Прес-служба ТОВ "Аукро-Україна" нам повідомила, що служба безпеки аукціону про цю ситуацію знає. "Міліція встановлює всі обставини. Ми введемо з 30 вересня компенсацію покупцям в разі недобросовісної контрагента. Яка це буде сума, поки вирішується", - сказала нам піар-менеджер "Аукро-Україна" Олена Коробка. "Це перший випадок в нашій практиці, - розповів нам слідчий криворізького райвідділу Дмитро Асанченко. - Доки кримінальна справа не порушена, перевіряємо".
В міліції говорять, що випадки обману на інтернет-аукціонах в Україні були, але такий масштабний - вперше. Організатори аукціонів радять покупцям не спокушатися на низькі ціни дорогих товарів і звіряти дані продавця, вказані в інтернеті, з даними картки, на яку перераховуються гроші. "Якщо є розбіжності в прізвищах, ініціалах - краще не ризикувати.
Також важливо зберігати документи, що доводять перерахування грошей", - говорить Коробка. За її словами, якщо виникають сумніву в чесності продавця, завжди можна звернутися в службу безпеки інтернет-аукціону за додатковою інформацією.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас