Енергетики пішли у пляшку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергетики пішли у пляшку

Казна та Політика
597
Один з найбільших виробників соків компанія "Ерлан" (ТМ "Біола") запустила безалкогольний енергетичний напій під ТМ ENERGO. Сьогодні кількість торговельних марок енергетичних напоїв, представлених в магазинах і нічних клубах, досягає більше десяти найменувань. А значні частки ринку займають лише Burn від "Кока-кола Беверіджиз Україна" - 28%, Red Bull - 24% і "нон-стоп" компанії "Нові продукти" - 24%.
Цей ринок ще дуже молодий: перший енергетик з'явився ще в 2005 р., проте сьогодні у нас на душу населення доводиться всього 0,5л на рік, тоді як в Європі - 5-7л. Зараз експерти оцінюють об'єм ринку в межах 20 млн. л. "Ми передбачаємо зростання ринку на 20-25% протягом наступного року", - заявив начальник відділу маркетингу ЗАТ "Ерлан" Федір Селіванов.
В минулому році переваги споживачів змістилися від преміальних продуктів до дешевших. Так, "Кока-кола Беверіджиз Україна" окрім свого хіта Burn в преміум-сегменті запропонувала дешевший продукт енергетик Gladiator за ціною 6,50 грн. за 0,25 л. "Запуск Gladiator розрахований на посилення наших позицій в сегменті енергетичних напоїв", - зазначає директор із зв'язків з держорганами і комунікаціями ТОВ "Кока-кола Беверіджиз Україна" Андрій Бублик.
"Ерлан" запропонував ще доступніший продукт не в традиційній банці, а в ПЕТ - пляшці в термоосадженій "панчосі" об'ємом 0,5 л. за роздрібною рекомендованою ціною 5,50 грн. Як вважає Василь Профір, низька ціна ще не гарантує успіху ENERGO. "Багато що залежатиме і від того, як буде розставлений продукт і скільки компанія витратить на маркетинг", - зазначає він. Але в даному сегменті "Ерлан" не новатор. "Gladiator також випускається в Пет-тарі, але велику частку цей енергетик зайняти не зміг, не більше 2%, через низьку активність", - зазначає Василь Профір.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас