Баррозу: Відновлення в Європі набирає обертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Відновлення в Європі набирає обертів

Казна та Політика
391
Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу поділився доволі позитивною оцінкою перспектив економіки ЄС під час свого виступу в Раді з міжнародних відносин в Нью-Йорку, не додавши великої важливості побоюванням з приводу кризи суверенного боргу, передає Dow Jones Newswires.
"Відновлення набирає обертів", - сказав Баррозу, який вважає, що зростання економіки всього регіону в 2010 році перевершить чекання.
Під час свого виступу голова Єврокомісії коротко розповів про ті заходи, які були прийняті цього року урядами ЄС для подолання кризи. Він послався на реформи, націлені на синхронізацію фінансового регулювання і гармонізацію співпраці в податково-бюджетній сфері, заявивши, що політичні відмінності в регіоні "істотно зменшилися".
Він також згадав про заходи суворої економії, до яких вдаються обтяжені боргами периферійні країни єврозони, такі як Греція, Ірландія, Іспанія і Португалія, назвавши їх змінами, які допоможуть упоратися з кризою суверенного боргу.
Греція почала реалізацію "дуже драконівської програми" скорочення бюджетного дефіциту, при цьому "інші країни, такі як Іспанія і Португалія приймають подібні заходи, і Ірландія є ще одним прикладом", сказав Баррозу. "Тож я думаю, що Європа здолає ці труднощі, і вся система прикладає для цього зусилля", відзначив він.
На думку Баррозу, виникнення кризи раніше цього року було пов'язане з тим, що ринки "дискримінували деяких членів єврозони".
На питання про те, чи непокоїть його збільшення присутності Китаю в світовій економіці, Баррозу відзначив, що ця країна - "головний бенефіціар глобалізації" і тепер вона "може також зробити внесок у її успіх". Вдаватися в подробиці він при цьому не став.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас