ЗМІ: Справа "РосУкрЕнерго" надійшла до Верховного суду України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Справа "РосУкрЕнерго" надійшла до Верховного суду України

Енергетика
337
Як стало відомо "Дзеркалу Тижня" з власних джерел, 23 вересня у приймальню громадян Верховного суду України надійшла скарга НАК "Нафтогаз України" на рішення Шевченківського райсуду м. Києва від 13 серпня 2010 року та рішення апеляційного суду столиці від 17 вересня 2010 року у справі за заявою швейцарського газотрейдера "РосУкрЕнерго" про визнання і примусове виконання рішення іноземного суду.
Таким чином, на сьогодні можна констатувати: вже дві судові інстанції України підтвердили правомірність рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 року, відповідно до якого НАК "Нафтогаз України" змушена повернути компанії "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів природного газу.
Акцентуємо увагу на тому, що в Реєстрі судових рішень, який є відкритим для громадян, незважаючи на терміни, які минули з моменту прийняття рішення судом першої інстанції (Шевченківським райсудом), це рішення відсутнє.
Нагадаємо, що під час четвертого відкритого засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, що відбулося 16 вересня 2010 року, міністр палива та енергетики Юрій Бойко засвідчив, що апеляцію на рішення Шевченківського райсуду було подано 18 серпня і до неї було додано весь перелік документів та опис обставин, що призвели до того, що "РосУкрЕнерго" дістало нагоду мати претензії до НАК "Нафтогаз України".
Юрій Бойко підтвердив також, що юридичні консультанти "Нафтогазу України" - компанія "White & Case" - радили долучити в якості підтвердження та підсилення позиції "Нафтогазу України" меморандум урядів України та Російської Федерації, а також договори, підписані з російським "Газпромом": договір переуступки боргу, договір купівлі-продажу газу "Нафтогазу України".
Але, не дивлячись на попередні заяви міністра палива та енегрегити про додаткові факти, що нібито слугують на користь НАК "Нафтогаз України", Апеляційний суд м. Києва 17 вересня, не привертаючи уваги громадськості, ухвалив рішення на користь "РосУкрЕнерго".
Для завершення процедури імпелементації рішення Стокгольмського арбітражного суду потрібне останнє рішення - Верховного суду України.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас