У США освітлювати парки будуть собачими екскрементами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США освітлювати парки будуть собачими екскрементами

Енергетика
218
На площадці для вигулу собак в одному з парків США з'явилися ліхтарі, які працюють на метані, що утвориться при переробці собачих екскрементів.
Винахідник Метью Мацотта з американського міста Кембрідж запровадив у життя пілотний проект механізму, що витягає користь із собачих екскрементів. Проект отримав назву The Park Spark.
За задумом Мацотті, відходи собачої життєдіяльності можна використати для освітлення парку, де в основному вигулюють собак.
Пристосуванням для цього стало обладнання з двох резервуарів, приблизно до 100 літрів кожний. В одному з них - звичайна вода, в іншом містяться екскременти. Люди, які вигулюють в парку своїх домашніх улюбленців, збирають їх фекалії в пакет з органічного матеріалу і поміщають його в спеціальний резервуар (метантанк). Після цього вони кілька разів обертають важіль, дозволяючи відходам змішатися з анаеробними бактеріями. В результаті реакції шумування утворюється метан, який забезпечує енергією лампи ліхтаря.
За допомогою собачих екскрементів планується підживлювати не тільки ліхтар, але й інші паркові об'єкти, наприклад, стійки з попкорном і холодильники з напоями.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас