Експерти: Взяти автокредит тепер можна із зарплатою менше 3 тис. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Взяти автокредит тепер можна із зарплатою менше 3 тис. грн.

Казна та Політика
549
Згідно з умовами банків, офіційних доходів нижче 3 тис. грн. буде достатньо для оформлення автокредиту. Такої зарплати вистачить для покупки авто вартістю до 45 тис. грн.
За умовами кредитних програм на купівлю авто, щомісячний платіж має складати не більше 40-50% офіційного місячного доходу позичальника. "При цьому що залишилися 50-60% місячного доходу повинно бути достатньо для нормального мешкання позичальника і його сім'ї (не менше рівня встановленого законом прожиткового мінімуму)", - уточнює Андрій Шило, директор департаменту роздрібного бізнесу банку "Київська Русь".
Зі слів експерта, офіційної зарплати в 3 тис. грн. може виявитися достатньо для покупки недорогого авто.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг" найпоширеніший діапазон кредитних ставок на купівлю нової іномарки 20.09.2010 р. становить 17-24% реальних річних. При оформленні кредиту на Сhery QQ в комплектації "Base" вартістю 42 тисячі гривень на три роки з авансом в 30% щомісячних виплат складуть 1280-1440 гривень. У цій сумі вже враховані страхові виплати (240 грн. щомісячно).
Таким чином, офіційний дохід за вказаною в прикладі схемою купівлі Сhery QQ Base повинен складати 2880 гривень (виплати = 50% доходу). Для виплат на рівні 40% необхідно заробляти офіційно 3600 гривень.
"Якщо говорити конкретно про доходи позичальника, то "формула" розрахунку така - після погашення щомісячного платежу по кредиту і відсотках мінімальна величина витрат на кожного члена сім'ї повинна складати не менше 600 гривень", - описує систему своєї фінустанови Максим Кошевцов, керівник індивідуального бізнесу Всеукраїнського Банку Розвитку.
Банкіри висувають головною вимогою до кандидата в позичальники позитивну кредитну історію (якщо клієнт раніше користувався кредитами), і щоб підприємство, на якому працює позичальник, не мало заборгованості по виплаті заробітної плати.
"Також можна додати, що при внеску на автомобіль від 50% і більше проявляється лояльність банку до розгляду доходів позичальників. А саме - достатньо довідки з мінімально підтвердженими доходами, за умови, що неофіційних (непідтверджених) доходів вистачає для погашення платежу по кредиту", - радить Максим Кошевцов.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас