Рада забрала комітет у Терьохіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада забрала комітет у Терьохіна

Казна та Політика
512
Верховна Рада звільнила депутата фракції БЮТ Сергія Терьохіна з посади голови комітету з питань податкової і митної політики і призначила замість нього депутата фракції Партії регіонів Віталія Хомутинника.
За відповідний проект постанови на засіданні Верховної Ради в четвер проголосували 253 народних депутатів (фракція Партії регіонів - 170 голосів, БЮТ - 2, "Наша Україна - Народна самооборона" - 10, фракція Компартії - 27, Блоку Литвина - 19 і 25 позафракційних депутатів).
За проектом постанови, за фракцією БЮТ зберігається квота на посаду першого заступника глави комітету з питань податкової і митної політики.
Терьохін заявив, що зняття його з посади голови комітету пов'язане з необхідністю "протягнути" через парламент Податковий кодекс.
"Шановні колеги, давно пора. Для кого давно пора? В першу чергу, для тих людей, яким не потрібний такий елемент демократії, як парламентський комітет", - сказав Терьохін, виступаючи на засіданні парламенту під час розгляду питання про його звільнення з посади голови комітету.
"Ну що, ви не розумієте, про що йде мова? Внесений до Верховної Ради проект Податкового кодексу №2. Перший, у тому числі при моїй участі, був скасований. Тепер прийшов другий проект, і необхідно, аби через комітет він отримав повний "одобрямс", - заявив Терьохін.
"Зі мною такого не буде. Тому потрібно поставити "ручного звіра", - додав він.
Терьохін подякував депутату Партії регіонів Олександру Васильєву, який виступив на засіданні парламенту з доповіддю про необхідність його зняття з посади, пославшись на те, що при С.Терьохіні в комітеті "украй низька організація роботи".
"Я вам щиро вдячний за вашу доповідь, і розумію, як незручно Вам було стояти тут на трибуні", - сказав він, додавши, що комітет досить дружний і багато членів комітету продовжують спілкуватися поза рамками парламенту.
"Але коли люди приходять сюди і сідають в свою фракцію, то виходить якась агресивна банда", - зазначив він.
В своєму виступі він розкритикував поданий урядом проект Податкового кодексу, відзначивши, що цей варіант ще гірший ніж той, який пропонувався в середині 90-х під авторством тоді голови Державної податкової адміністрації, а нині прем'єра Миколи Азарова.
"Я хочу сказати, що де б я не працював, спокою цим аматорам від податкової справи я не дам", - запевнив депутат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас