Барак Обама торкнеться широкого кола питань на 65-й сесії Генасамблеї ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Барак Обама торкнеться широкого кола питань на 65-й сесії Генасамблеї ООН

Казна та Політика
114
Президент США Барок Обама торкнеться широкого кола питань під час виступу в четвер на 65-й сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомляє американський телеканал CNN.
За інформацією CNN, Обама має намір відстоювати образ США як нації, що взяла на себе керівництво в вирішенні світових проблем і лідерство на міжнародній арені, починаючи з відновлення світової економіки і закінчуючи введенням нових санкцій стосовно Ірану і КНДР в Раді Безпеки ООН, ядерним роззброєнням і приєднанням до Ради з прав людини ООН.
Адміністрація президента США сподівається на те, що їй удасться згуртувати світові сили для підтримки Гаїті після землетрусу, а також для надання допомоги Пакистану, який постраждав від повеней.
В рамках сесії Генасамблеї ООН Б.Обама і держсекретар США Хіларі Клінтон обговорять з колегами способи врегулювання конфлікту на Близькому Сході, а також ситуацію в Афганістані.
Обама також візьме участь в дискусіях на вищому рівні довкола Судану. Він має намір обговорити пакет заходів, який дозволить уникнути відновлення громадянської війни в Судані після проведення референдуму щодо самовизначення півдня цієї країни.
Тим часом, керівники країн світу продовжують обговорювати способи боротьби з бідністю на саміті ООН, присвяченому огляду виконання Цілей розвитку тисячоліття.
Представники держав, які виступали в середу, торкнулися широкого кола питань, зокрема, проблеми планування сім'ї і охорони здоров'я.
"Наші можливості впоратися з убогістю і голодом, а також зміцнити здоров'я дитини і матері залежать від наявності протягом тривалого часу свіжої води, їжі, медичних послуг, а також сировини, яку дає природа", - заявив глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас