Майбутні кроки Банку Англії непередбачувані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутні кроки Банку Англії непередбачувані

Казна та Політика
397
Головний економіст Банку Англії Спенсер Дейл заявив про те, що не знає, чи буде наступним кроком центрального банку посилення або ж пом'якшення політики при тому, що для інфляції є значні знижуючі й підвищувальні ризики, повідомляє Dow Jones Newswires.
Як показали оприлюднені в середу протоколи вересневого засідання Комітету з грошово-кредитної політики, декілька членів комітету вважають, що з більшою ймовірністю їм доведеться надати додатковий стимул, щоб економіка Великобританії продовжувала зростати.
На вересневому засіданні було прийнято рішення не вносити змін до програми покупки облігацій в обсязі 200 млрд фунтів, а також залишити ключову процентну ставку на найнижчому за всю історію рівні в 0,5% дев'ятнадцятий місяць поспіль. Член комітету Ендрю Сентанс знову розійшовся в думках зі своїми колегами, проголосувавши за підвищення ставки на 25 базисних пунктів.
"Я не знаю, коли політика зміниться наступного разу і в якому напрямі, - відзначив Дейл. - Згідно з моєю основною точкою зору, різні ризики повинні поступово зменшитися у міру того, як тимчасові ефекти, що штовхають вгору інфляцію, ослабнуть, а економіка продовжить відновлюватися. Але існує можливість того, що деякі з цих ризиків кристалізуються, і політиці буде необхідно відреагувати".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас