Кримські комуністи ініціюють відставку Василя Джарти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримські комуністи ініціюють відставку Василя Джарти

Казна та Політика
415
Вчора стало відомо, що фракція "Комуністи" у Верховній раді (ВР) Криму почали збір підписів за відставку Василя Джарти з посади голови Ради міністрів автономії.
Як розповів перший секретар кримського республіканського комітету Компартії, народний депутат Леонід Грач (фракція КПУ), в даний час стадія збору підписів перебуває "на початковому етапі": "Вже 8 підписів комуністів стоять".
Він також передбачив, що свої підписи за відставку Василя Джарти поставлять депутати від фракцій "Союз" (10 депутатів), БЮТ (5), "Курултай-Рух" (8). "Питання навіть не в тому, чи буде це юридичний результат, питання в 'політичному маніфесті'. Важливо, що 'антиджартийський фронт' створюється з різних політичних сил, а консолідувати ці сили своєю безпардонністю, хамством і нетактовністю зміг лише сам Джарти", - заявив Леонід Грач.
Для того, щоб відправити Джарти у відставку, потрібно зібрати підписи більше половини депутатів ВР Криму. Всього в кримському парламенті 100 депутатів. У Головному управлінні інформаційної політики Радміну ініціативу комуністів прокоментували словами Василя Джарти, сказаними ним напередодні: "Поведінка комуністів - це маревні ідеї згасаючих політсил".
Відзначимо, що в червні фракція "Комуністи" вже ініціювала питання про відставку кримського прем'єра. Як заявив тоді керівник цієї фракції В'ячеслав Захаров, даний крок був відповіддю на ініціативу Василя Джарти достроково звільнити з посад представників Компартії в кримському уряді. Та це питання так і не було включене до порядку денного червневої сесії ВР Криму.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас