Лукашенко велів чиновникам і бізнесменам носити одяг із льону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко велів чиновникам і бізнесменам носити одяг із льону

Казна та Політика
333
Президент Білорусі Олександр Лукашенко велів чиновникам і бізнесменам носити одяг із льону - для реклами цього "історичного бренду" країни, який прикрашає навіть її герб.
В якості прикладу він навів себе: "Мене за льон агітувати не треба. Я, як президент, який може купити що хоче, використовую постільну білизну із льону", - заявив Лукашенко під час робочої поїздки до Вітебської області, повідомляє NEWSru.
Головною темою поїздки стала обробка і переробка льону, у зв'язку з чим білоруський лідер ознайомився з виробництвом на Дубровенському льонозаводі. Лукашенко підкреслив, що треба створювати холдинги із вирощування і переробки льону, підвищувати якість галузі, тим паче, що культура затребувана у всьому світі. Ринок завойовує Китай, на другому місці - законодавець моди Франція, Білорусь доки четверта. До 2015 року вартість 1 тонни льоноволокна може подорожчати втричі.
"Льону в Білорусі бути. Я не хочу, аби ми повторили картоплю. Виявляється, картопля - це золото. Льон - це теж золото, плюс політична культура: на гербі нашої країни льон і конюшина - мирні культури, дуже вигідні для нас, - сказав він. - Для нас, чорнобильської країни, льон, тканини з льону - це порятунок. Тому і одягу з льону бути, і постільній білизні, і скатертинам, і серветкам - все це повинно бути".
Звертаючись до генерального директора Оршанського льонокомбінату, Лукашенко заявив: "Ти повинен завжди ходити в льняній тканині. Ти мав бути сьогодні в льняному костюмі, адже це реклама".
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас