Тігіпко: Чиновників, які відмовили у прийнятті податкової декларації, планується притягувати до адміністративної відповідальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Чиновників, які відмовили у прийнятті податкової декларації, планується притягувати до адміністративної відповідальності

Казна та Політика
400
Уряд розробив низку законопроектів, які суттєво зменшують можливості чиновників тиснути на бізнес, повідомив віце-прем'єр України, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко.
"Буде заборонене вилучення документів в оригіналові поза рамками кримінального слідства, усунена можливість зупинки фінансової діяльності підприємств окрім як за рішенням суду. Для податкових служб буде введена заборона на безпідставну відмову в прийомі податкової декларації, а чиновники, що робили так, притягуватимуться до адміністративної відповідальності", - сказав він під час парламентських слухань на тему "Економічні реформи: реальність і чекання українського бізнесу", - повідомляє прес-служба "Сильної України".
С.Тігіпко також зазначив, що переданий на розгляд парламенту доопрацьований проект Податкового кодексу передбачає істотне поліпшення підприємницького клімату в Україні.
"Сьогодні ми повинні закласти ті основи модернізації країни, яких давно чекає бізнес, і про які ми раніше лише говорили. Ми абсолютно відкриті для бізнесу, аби приймати зауваження і чітко на них реагувати", - підкреслив політик.
Віце-прем'єр нагадав, що сьогодні за умовами для ведення підприємницької діяльності Україна знаходиться на одному з останніх місць у світі. І новий кодекс покликаний принципово змінити ситуацію.
С.Тігіпко ще раз назвав основні положення нового Кодексу, направлені на лібералізацію економіки: поступове зниження податку на прибуток з 19% до 16%, десятирічна нульова податкова ставка для суднобудівельних і авіабудівних підприємств, готельного бізнесу, приватних лікарень і шкіл, автоматичне відшкодування ПДВ на 23-й день з моменту подачі декларації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас