Комісія Ради із RUE не змогла затвердити звіт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія Ради із RUE не змогла затвердити звіт

Енергетика
246
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради відносно рішення Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма і розслідування діяльності RosUkrEnergo AG в Україні не змогла затвердити попередній звіт на засіданні.
Як повідомляє прес-служба БЮТ із посиланням на голову комісії Романа Зварича, комісія не змогла затвердити попередній звіт у зв'язку з нез'явленням на засідання депутатів від коаліції.
Зварич повідомив, що за затвердження попереднього звіту проголосували 5 членів комісії за необхідних 6. В той же час він висловив думку, що до запланованого на п'ятницю, 24 вересня, звіту комісії, він матиме необхідні підписи, зокрема, підпис члена фракції НУ-НС Володимира Арьєва, який був відсутній на засіданні 22 вересня із поважних причин.
Глава комісії також заявив, що в разі, якщо попередній звіт не буде підтриманий більшістю членів комісії, він не оприлюднить жодного документа.
"Те, що члени Партії регіонів, окрім мого заступника Анатолія Кінаха, не беруть участь в засіданнях комісії, мені важко прокоментувати, але один "регіонал" мені відверто сказав, що йому порадили не ходити на засідання комісії", - підкреслив Роман Зварич.
Крім рішення відносно звіту комісії і пропозиції продовжити роботу комісії на два місяці, члени комісії на сьогоднішньому засіданні також вирішили звернутися до президента України з вимогою доручити СБУ надати всі необхідні матеріали, потрібні для продовження роботи комісії і проведення об'єктивного розслідування.
Зварич підкреслив, що відмова органів державної влади надавати комісії оригінали документів, зокрема, оригінал рішення Стокгольмського арбітражу, є основною причиною неможливості встановлення істини в цій справі. За його словами, комісія зараз в своїй роботі керується свідоцтвами міністра палива і енергетики Юрія Бойка про те, що переклад рішення Стокгольмського арбітражу, який має комісія, не відрізняється від оригінала.
Роман Зварич додав, що глава СБУ і міністр юстиції відмовилися з'явитися на засідання комісії. Крім того, він нагадав, що комісія за час своєї роботи допитала як свідків екс-прем'єра Юлію Тимошенко, адвоката екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка Юрія Сухова і міністра палива і енергетики Юрія Бойка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас