Гайтнер: Банки США можуть використовувати прибуток для виконання вимог до капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гайтнер: Банки США можуть використовувати прибуток для виконання вимог до капіталу

Казна та Політика
122
Американські банки зможуть використовувати майбутні прибутки для виконання посилених міжнародних вимог до банківського капіталу, заявив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер у зверненні до комітету з фінансових послуг Палати представників американського Конгресу.
Цей варіант кращий, ніж скорочення обсягів кредитування, яке може негативно вплинути на відновлення економіки, додав міністр.
За словами Гайтнера, нові стандарти банківського регулювання, відомі як Базель III, які будуть погоджені до кінця року країнами "групи двадцяти", вимагатимуть від банків світу істотного збільшення капіталу.
"Фінансова система США перебуває у вигідному становищі для прийняття нових міжнародних правил, - цитує виступ Гайтнера агентство Bloomberg. - Здебільшого банки зможуть виконати нові вимоги за рахунок майбутніх прибутків, що допоможе зберегти продовження відновлення економіки".
Банкам буде надано 8 років на виконання нових вимог до капіталу, які будуть одним з основних питань на порядку денному листопадової зустрічі G20 в Сеулі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас