Кабмін сьогодні розгляне питання приватизації ВАТ "Укртелеком" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін сьогодні розгляне питання приватизації ВАТ "Укртелеком"

Фондовий ринок
594
"Кабмін України сьогодні на засіданні розгляне питання приватизації ВАТ "Укртелеком". Про це йдеться в порядку денному засідання уряду.
Крім того, уряд розгляне питання про внесення змін до закону України "Про Митний тариф України"; проект постанови про проведення у Волинській області експерименту за поданням пільг в грошовій формі по оплаті електроенергії; проект розпорядження про ліквідацію деяких представництв МЗС на території України та ін.
Відзначимо, 1 вересня ц.р. голова Фонду держмайна України (ФДМУ) Олександр Рябченко заявив, що конкурс з продажу "Укртелекому" не буде оголошений у вересні ц.р. "Укртелеком" буде приватизований, і це буде точно, але те, що конкурс буде оголошений у вересні, то я можу сказати, що цього не буде. Ми просто не встигнемо", - сказав Рябченко.
При цьому він відзначив, що ФДМУ чекає урядового рішення стосовно передачі акцій від Мінтрансзв’язку.
За його словами, ФДМУ чекає, що стартова ціна продажу "Укртелекому" буде не менше 12 млрд грн.
Як повідомлялося, 4 серпня ц.р. ФДМУ переніс з серпня на вересень ц.р. конкурс з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону 92,79% ВАТ "Укртелеком". 24 березня ц.р. голова ФДМУ О.Рябченко повідомляв, що в поточному році планується продаж 67% акцій "Укртелекому" не менше ніж за 7 млрд грн.
13 червня ц.р. міністр транспорту і зв'язку України Костянтин Єфименко заявив, що стосовно перспектив продажу "Укртелекому" є два підходи. Перший - продати його в поточному році за ті гроші, які він коштуватиме на нинішньому етапі розвитку. Другий - продати підприємство за вигідною ціною після його модернізації. Єфименко пояснив, що сьогоднішні проблеми "Укртелекому" пов'язані з відсутністю зростання, недостатньо прибутковою діяльністю, наявністю збиткових послуг, які носять соціально значимий характер, таких як відправка телеграм і телефонний зв'язок в сільській місцевості.
Нагадаємо, 19 травня в офіційному виданні "Відомості приватизації" було опубліковано повідомлення, що ФДМУ має намір виставити на продаж пакет акцій ВАТ "Укртелеком" у розмірі 92,79% в серпні 2010 р.
"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%. Компанія включена до переліку об'єктів, що приватизуються, в 2007 р. Але приватизація досі не відбулася.
ВАТ "Укртелеком" створено 5 січня 2000 р. До складу товариства входять 33 філії. ВАТ "Укртелеком" завершив І півріччя 2010 р. з чистим прибутком в 48 млн грн. Чистий збиток ВАТ "Укртелеком" за січень-березень 2010 р. зменшився в 5,02 разу - до 36 млн 110 тис. грн., порівняно з 181 млн 592 тис. грн. за аналогічний період 2009 р. Обсяг доходів компанії від всіх видів діяльності за 2009 р. без врахування операцій з реалізації валюти і нарахування курсових різниць склав 8,4118 млрд грн., що на 2,9% більше попереднього року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас