Індія у 2010 році збере черговий рекордний урожай пшениці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія у 2010 році збере черговий рекордний урожай пшениці

Аграрний ринок
259
За інформацією офіційних джерел, із врахуванням рясних мусонних опадів виробництво пшениці в Індії в 2011 р. збільшиться на 1,6% - до 82 млн. тонн проти рекордних 80,71 млн. тонн за підсумками 2010 р. Вказаний урожай буде вже шостим, яким країна самостійно покриває внутрішній попит на зернові. Проте, зняття трилітньої заборони на експорт пшениці з країни все ще не стоїть на порядку денному. Якщо і плануються якісь операції, то вони здійснюватимуться в рамках міждержавних угод.
Варто значити, що брак потужностей із зберігання в Індії призводить до псування запасів пшениці: величезна кількість зерна зберігається під брезентом у відкритому полі і просто вигниває.
За станом на 1 вересня запаси пшениці в Індії склали 29,9 млн. тонн проти необхідних 17,1 млн. тонн. При цьому народні маси все частіше виходять на вулицю з протестами, у зв'язку з тим, що рівень цін на продовольство в країні збільшився на 15,1% за рік. У пошуках вирішення ситуації вищий суд Індії зобов'язав уряд виділити 2,5 млн. тонн пшениці на потреби незаможних верств населення.
Нагадаємо, Індія збирає лише один урожай пшениці на рік. Посівна кампанія традиційно стартує в жовтні, а збір зернових відбувається в березні-квітні.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас