Монгольська компанія вперше розмістить акції на Гонконзькій біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монгольська компанія вперше розмістить акції на Гонконзькій біржі

Фондовий ринок
147
Дві монгольські гірничодобувні компанії - Mongolian Mining і Winsway Coking Coal - мають намір залучити до 1,3 мільярдів доларів під час первинних розміщень (IPO) в Гонконгу, повідомляє Reuters. Компанії хочуть отримати кошти на розвиток проектів у своїй країні, багатій мінеральними ресурсами.
Mongolia Mining стане першою монгольською компанією, яка пройде лістинг у Гонконгу. Вона збирається продати близько 20 відсотків свого акціонерного капіталу. Winsway Coking Coal працює виключно в Монголії, але належить китайським приватним інвесторам.
Для монголів розміщення в Гонконгу є оптимальним способом залучення коштів, оскільки до їх акцій отримають доступ менеджери численних азійських інвестиційних фондів, які активно вкладають в ринки, що розвиваються, і мають великий обсяг вільних коштів. Крім того, в Китаї зростає попит на іноземні активи, пов'язані з видобутком і переробкою корисних копалини.
Сировинний сектор Монголії привернув увагу інвесторів після того, як в минулому жовтні Ivanhoe Mines і Rio Tinto уклали операцію про інвестування 3 мільярдів доларів в розробку родовища Ойю-Толгой, багатого запасами міді і золота.
Восени 2009 року емітенти розвинули безпрецедентну активність на Гонконзькій біржі. З початку вересня були проведені IPO п'ятнадцяти компаній на загальну суму 4,5 мільярда доларів. За підсумками 2009 року Гонконг став найпопулярнішим майданчиком для публічних розміщень у світі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас